Nieuwsbericht: AED-PROJECT 'HARTVEILIG GULPEN-WITTEM'
(Categorie: BRON: www.gulpen-wittem.nl)
Geplaatst door Eric Pasmans
maandag 05 augustus 2013 - 09:38:31


Werk samen aan ‘hartveiligheid’ door deel te nemen aan een AED startbijeenkomst!
Veiligheid staat bij gemeente Gulpen-Wittem hoog in het vaandel. Daarom wil Gulpen-Wittem ook gaan werken aan het vergroten van de ‘hartveiligheid’ binnen de gemeente. Dit gebeurt door het opbouwen van een AED netwerk. Werk samen met ons aan hartveiligheid en sluit u aan bij het AED netwerk! Een aantal kernen heeft al een netwerk, dus er zijn al goede voorbeelden in de Gulpen-Wittemse praktijk.
 
Een AED bijeenkomst AED is een afkorting voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand. Om over AED kennis met elkaar te delen en het gebruik van een AED te testen vindt er een startbijeenkomst plaats voor alle belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook geïnventariseerd wat er al gebeurd in elke dorpskern en wordt aangegeven wat het belang is van een reanimatienetwerk.
 
Wanneer:  Maandag 19 Augustus
Locatie:  Gemeenschapshuis A Gen Wienhoes, Partij
Tijd:  19:00 - 21.30 uur
 
 
Programma 
19.00 uurOntvangst belangstellenden
19.30 uurWelkomstwoord door Wethouder Piet Franssen
19.40 uurHet belang van een reanimatienetwerk door Prof. Gorgels
20.00 uurPraktijkvoorbeelden uit Gulpen- Wittem
20.20 uurMarcel Kessels, EHBO en reanimatiedocent van Marcel Sport Medisch Advies&Training, licht toe hoe het reanimatiewerk in de praktijk functioneert.
20.40 uurPauze
20.50 uurHet reanimatie-oproepnetwerk in Gulpen-Wittem in de praktijk door de heer Jock Hoofs van BHV-competent (beheerder van de AED’s in Gulpen-Wittem)
21.10 uurRuimte voor vragen en een praktijktest waarbij men onder deskundige begeleiding de reanimatietechniek oefenen op aanwezige poppen en AED’s. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden bij ‘HartslagNu’.
  
 
Het is tijdens deze avond mogelijk om u aan te melden voor basiscursussen en herhalingslessen.
Voor meer info kunt u terecht bij Maud Doveren, projectleider Hartveilig Gulpen-Wittem, maud.doveren@gulpen-wittem.nl
Bij dezen nodigen wij u en uw vereniging/ stichting van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Mogelijke andere geïnteresseerden in uw omgeving zijn natuurlijk ook van harte welkom!Dit nieuwsbericht is van ReanimatieNetwerk Eys
( http://reanimatienetwerk-eys.nl/news.php?extend.28 )